Is hypnose gevaarlijk?
      Hypnose gevaarlijk?


Het was ooit zo (en steeds nog wel eens) dat wanneer je mensen vertelde dat je een hypnotiseur bent, dat het je beroep is om mensen rond te laten lopen als een kip. Gelukkig horen we meer en meer, met dank aan vele organisaties, de media en de medische wereld, dat hypnose in de reguliere geneeskunde met passie omarmd wordt.


Diverse ziekenhuizen zetten het in voor vele doeleinden met wonderbaarlijke resultaten.

Jouw hersen ‘computer’ heeft immers een probleem toegelaers en het kan dit dus ook weer resetten.


Hypnose bestaat echt. Toch wordt er nog steeds met argusogen naar gekeken, misschien doordat de meeste mensen niet weten hoe het exact werkt.


De eenvoudigste versie is dat je onderbewustzijn dingen in het lichaam en in de geest direct kan uitvoeren en permanent kan veranderen wanneer jouw verstand (bewustzijn) even buitenspel gezet wordt en dus laat gebeuren wat er gebeurt.


Hypnose is niet gevaarlijk. Het is een toestand waar wij geregeld in verkeren. Denk maar aan het autorijden en dan het feit dat je "ineens" beseft ergens te zijn, terwijl het lijkt alsof je een heel deel van de route hebt gemist.... Of je bent heel intens een boek aan het lezen en vergeet alles om je heen, je hoort niet dat iemand je wat vraagt, je hebt de tijd niet meer in de gaten... Of je bent een film aan het kijken en gaat helemaal op in de film....


Hypnose = extreme focus